Projekt rodinného domu v Rusovciach

Rodinný dom bol koncipovaný, ako jednopodlažný dom s podkrovím. Atypický tvar strechy je daný tým, že štítové steny oboch izieb v podkroví, boli presunuté na juh a nad kuchyňou bola vytvorená otvorená galéria. Parcela sa nachádza na konci ulice. Komunikácia je ukončená v tvare písmena T, pre lepší vstup na pozemok. Rodinný dom bolo preto možné umiestniť ku komunikácií tak, aby tvoril bariéru medzi pozemkom a ulicou. Nie je tak potrebné stavať súvislý plot, keďže dom je zároveň plotom. Uvoľňuje sa tak maximum pozemku v súkromnej časti. Pozemok pri vstupe, pred domom, nie je uzavretý oplotením, aby ho mohli využívať deti hrajúce sa na ulici. Tento exteriérový priestor však predstavuje zároveň aj ďalšiu miestnosť domu. Tvorí tak prepojenie medzi súkromnou časťou domu a vonkajším svetom ulice. Je to miesto, kde sa môže majiteľ intenzívnejšie stretávať so susedmi, ako keby bol uzavretý za svojím plotom.